Professional Car restorations.

Take Your car To New Heights

Bring your car to a higher level.

One stop shop

Restauratiehulp

Bij Carrosseriebouw Jansen doen we veel, maar complete restauratieprojecten laten we aan anderen over. Wij concentreren ons op het leveren van goed plaat- en spuitwerk en op de bouw van unieke aanhangers en mooie carrosserieën.

Heeft u een klassieker, wilt u deze deels zelf restaureren en ontbreekt het u aan mogelijkheden om dit zelf te doen, dan kunnen wij u helpen met:

Plaatwerkreparaties

Met moderne en klassieke processen maken de specialisten van Carrosseriebouw Jansen elke klassieker weer als nieuw. Wij beschikken over een Engels wiel, een krimpmachine zetbank en een universele plaatwerkmachine waar we bijvoorbeeld ook ‘louvres’ mee kunnen maken. Mig/mag lassen behoort tot de mogelijkheden,maar ook ‘tig lassen’ en lassen met de vlam en met de elektrode. Wij lassen o.a. staal, aluminium, gietijzer, brons, koper en roestvaststaal.

Charge Forward

Business Roadmaps Built Exactly To Your Needs

Stralen

Ook dit doen wij in eigen huis. Stralen zorgt er voor dat alle lak van plaatwerk wordt verwijderd. Wij gebruiken hiervoor ‘grit‘ in plaats van zand. Grit blijft langer scherp en kan daardoor ook worden hergebruikt. Met speciaal grit kunnen we ook kwetsbaar metaal zodanig stralen dat het oppervlak in optimale conditie blijft. Gezandstraald materiaal is beter te lassen dan materiaal met een laklaag.

Schooperen

Een oppervlaktebehandeling waarbij er een laagje zink op kaal gestraald metaal wordt aangebracht, doorgaans met behulp van een vlam. Daarom wordt het ook wel ‘vlamverzinken’ genoemd. Dit heeft een roestwerende werking, met name op randen en kanten.

Poedercoaten

Hierbij wordt op metaal met behulp van warmte een laklaag aangebracht die zeer taai en zeer sterk is. Het is een relatief goedkoop proces, omdat je maar één laag hoeft aan te brengen. Je hoeft dus tussendoor niet te schuren. De coating is mogelijk in iedere gewenste ‘Ral’ kleur. Zeer geschikt voor kleine onderdelen van auto of motorfiets, zoals veren, subframes, assen, stabilisatoren, ankerplaten, frame, velgen, chassis, tank etc.

Strakmaken

Nadat een carrosserie geheel is gestraald, zal deze moeten worden ‘strakgemaakt’. Dit gebeurt door middel van kloppen en plamuren. Voor het eindresultaat is het belangrijk dat dit zorgvuldig gebeurt. Is een carrosserie niet perfect strak, dan kun je ‘m nog zo mooi spuiten, maar het zal nooit een mooie auto worden. Het strakmaken is daarom een tijdrovend en uitermate belangrijk proces.

Spuiten

Net als strak maken een belangrijke stap in het proces om een auto er weer als nieuw uit te laten zien.Wij gebruiken hoogwaardige producten van Cromax en we spuiten alle soorten lak synthetisch op thinnerbasis, in cellulose of op waterbasis. Desgewenst wordt er nog een blanke lak aangebracht.

Wij willen u uw hobby niet ontnemen en dus is samenwerking ook mogelijk. Dat geldt zowel voor klassieke auto’s als voor motor- en bromfietsen. U kunt dan bijvoorbeeld de carrosserie of het frame vrij maken van chroom, lak enzovoorts, en wij doen de rest. Dat kan u veel geld schelen. Alles is bespreekbaar. Dus wilt u meer weten, neemt u dan gerust contact met ons op.

Get In Touch

CARROSSERIEBOUW JANSEN 

EIKENWEG 13 

8124RH WESEPE

INFO@CARROSSERIEBOUWJANSEN.NL