PLAATWERK

Take Your Car To New Heights

Plaatwerk is waar Jansen Restorations in uitblinkt. Of het nu aluminium is of staal we draaien onze hand er niet voor om.  een complete aluminium carrosserie voor op een pre war auto is of een nieuwe dorpel in een Maserati of Jaguar  daar kunnen we zeker ook bij helpen.

Om van een vlakke plaat een mooie aluminium body met rondingen te maken is veel geduld en ambacht nodig. Zo beginnen we met het op maat knippen van de vlakke plaat op een formaat wat werkbaar en hanteerbaar is. Vervolgens wordt de plaat met een vlam uit gegloeid. Dit zorgt ervoor dat het metaal zachter wordt en dus beter te bewerken is.

Dit bewerken begint vaak met een Engels wiel. Hiermee kun je tussen twee rollers een bolling in het metaal maken. Dit kan ook met de mechammer bereikt worden door middel van kloppen in plaats van rollen. Waar nodig word het metaal door de Eckold gekrompen of gestrekt om de plaat langer of korter te maken zodat de bolling in de plaat toeneemt.  De methode van het engels wiel en de Eckold zijn al decennia oud en moeten met veel gevoel en vakmanschap uitgevoerd worden. Tot slot worden de gemaakte delen aan elkaar gelast en de naden glad geschuurd en ontstaat er één mooi geheel wat de naam Jansen Restorations waardig is.

schroom niet om contact met ons op te nemen voor een vrijblijvende offerte we komen er graag voor langs.

  • Lassen van zowel aluminium
  • Lassen van staal
  • Nieuwe deurplaten maken voor alle type auto’s
  • Het maken van louvres in aluminium en staal.
  • voor ons is geen uitdaging te gek dus daag ons uit!

Optimize Your Car Today!

Get A Free Quotation

Get In Touch

Carrosseriebouw Jansen 

Eikenweg 13 

8124RH Wesepe

0031-570531286